Recepti 13. listopada 2014.

Zalogajčići od piletine i pršuta

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacij okusa u brzinskim zalogajčićima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 242

Potrebno vam je

  • 100 g majoneza
  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 6 kriška pršut
  • 1 kom kruh pšenični, crni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica limunov sok
  • crvena paprika
  • kadulja

Priprema

  1. Očistite filet pilećih prsa te ga narežite na komadiće veličine zalogaja. Pršut narežite ili kupite narezanog na tanke ploške. Crni kruh narežite na komade koji veličinom odgovaraju prethodno narezanim pilećim prsima. Na svaki komadić pilećih prsa stavite po listić žalfije te ih čvrsto omotajte pršutom.
  2. Smotuljke poslažite po nauljenom limu te ih pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 10 minuta. Kad se ohlade, nabodite ih na štapiće: na svaki štapić najprije ide komadić kruha, nakon to toga smotuljak od piletine, žalfije i pršuta.
  3. Za umak ispecite crvene paprike pa ih stavite u zdjelu i pokrijte. Nakon deset minuta pažljivo im ogulite kožicu i uklonite sjemenke. Stavite ih u mikser, dodajte limunov sok. Češnjak, majonezu, sol i papar po ukusu.
  4. Dobro izmiksajte i odložite na hladno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.