Recepti 13. listopada 2014.

Zapečene Jakobove kapice

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso ovih školjki smatra se ne samo uksunim, već i zdravim

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 201

Potrebno vam je

  • 4 kom jakopska kapica
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 50 g maslac, slani
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • 4 žlica krušne mrvice

Priprema

  1. Školjke otvorite kao kamenice. Svijetlo meso i narančastocrveni «koralj» odvojite od tamnih sluznica što ih okružuju i blanširajte 3 minute u malo kipuće vode. Ljušture kuhajte oko 10 minuta. Meso školjaka stavite da se ocijedi i podijelite na male komade. Od vode kojom ste blanširali, odvojite pola šalice.
  2. Kozjak ogulite i narežite na sitne kockice. Šampinjone narežite na ploške. Na maslacu staklasto popržite kockice kozjaka, dodajte šampinjone i peršin te još malo pržite. Pospite brašnom, pržite dok ne dobije svijetlo smeđu boju i malo pomalo zalijevajte uvarkom od školjaka.
  3. Umiješajte bijelo vino i kuhajte umak 2 minute. Maknite s vatre i umiješajte žumanjak i meso školjaka.
  4. Smjesu razdijelite u ljušture školjaka, pospite mrvicama, pokrijte listićima maslaca i 10 minuta pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.