Recepti 13. listopada 2014.

Zapečene mahune s kaduljom

gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo jednostavan obrok za koji vam je dovoljno zapeči mahune s dodatkom svježih začina

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 24

Potrebno vam je

  • 1000 g mahune zelene (mlade)
  • 3 vezica mladi luk
  • 6 režanj češnjak
  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 2 žlica kadulja
  • 1 žlica ružmarin
  • 1 žlica svježi timijan
  • 2 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 190˚C. Mahune pomiješati sa mladim lukom, češnjakom, maslinovim uljem, začinima, soli i paprom. Sve dobro promiješati i staviti na pleh za pečenje u zagrijanu pećnicu.
  2. Mahune peći oko 1 sat dok povenu i posmeđe na rubovima, miješajući svakih 10 minuta a pred kraj pečenja i češće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.