Recepti 03. listopada 2014.

Zeleni rezanci s kozicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte uz laganu kombinaciju tjestenine i morskih plodova

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 418

Potrebno vam je

  • 500 g široki rezanci
  • 500 g repovi kozica
  • 50 g panceta
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 1.50 dl ulje maslinovo
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ružmarin
  • peršin, list

Priprema

  1. Na maslinovu ulju propržite luk te ga pirjajte podlijevajući vodom dok ne postane kašast. Dodajte pancetu i nasjeckani češnjak te nastavite pirjati 5-6 min. Dodajte kozice (ili miješane morske plodove), vino i vrhnje za kuhanje.
  2. Posolite, popaprite i dodajte peršin te malo ružmarina. Na laganoj vatri sve pirjajte još 7-8 minuta. U vatrostalnu zdjelu istresite kozice pa dodajte zelene rezance koje ste skuhali "al dente". Sve dobro pomiješajte i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.