Kolumne 30. srpnja 2015.

Hladne kocke s breskvama

breskve
foto: Tihana Topčić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako se zaželite nečeg ultra brzog, pez puno "prtljanja", i bez pečenja, onda je ovo recept za vas! :) I što je najbolje, vratit će vas u djetinjstvo, vjerujte mi! :)

Doslovno je sve gotovo za 20tak min, uključujući i pripremu... ;) jedino što morate kratko pričekati da se malo ohladi. Ovo je zapravo "njegov" recept, radio ga je od početka do kraja... ;) Ja sam ovdje bila samo u službi dekoracije i fotkanja. :)

Recept:

Podloga:

  • Petit Beurre keksi

Krema (narančasta):

  • 1 l vode
  • 1/2 kg breskvi
  • 8 žlica šećera
  • 2 pudinga od vanilije

Krema (bijela):

  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 4 dcl milerama
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
breskve | Author: Tihana Topčić foto: Tihana Topčić

Postupak:

Krema (narančasta):

  1. Breskve oguliti i narezati na manje kockice.
  2. Od 1 l vode uzeti par žlica, te umutiti puding od vanilije.
  3. Ostatak vode staviti na vatru, staviti šećer, te ostaviti da zavrije.
  4. Ubaciti kockice breskvi, te pustiti cca 5 min da se kuha na laganoj vatri.
  5. Dodati puding, te miješati dok se smjesa ne stisne

Krema (bijela):

  1. Mikserom razraditi slatko vrhnje.
  2. U mileram dodati šećer, i vanilin šećer te sve dobro izmiješati.
  3. Postepeno umiješati slatko vrhnje u mileram.

Slaganje:

  1. Na dno pleha (30x20 cm) poslagati Petit Beurre kekse, te preko njih preliti vruću smjesu od breskvi i pudinga.
  2. Na to opet staviti red keksa, te ostaviti da se malo ohladi.
  3. Nakon što se ohladilo, preliti kremom od milerama.
  4. Staviti u hladnjak na par sati da se dobro ohladi.

Dobar tek!

Tihanu možete pratiti i na njezinom blogu Tiha u Zemlji Slatkiša iFacebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.