Kolumne 22. srpnja 2015.

Patlidžan kanapei sa sirom i špinatom

kanape
foto: Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljeto je, i bez obzira na vrućine koje se teško podnose većina će nas umjesto u kućama i stanovima obaviti kuhanje vani, na otvorenom preko roštiljske vatre.

A ovisno o tome za koga pripremate ručak ili večeru ovo jelo može biti glavno lagano ljetno jelo, ili poslužiti kao ukusan prilog nekom mesu.

Heljdinu kašu možete pripremiti i dan ranije te je nositi ohlađenu sa sobom, a ako je ne volite možete je zamijeniti s bilo čime drugim - od riže do leće. Što vam je draže i pri ruci to iskoristite za pripremu ovog zdravog obroka.

Sastojci:

  • Heljdina kaša
  • Patlidžan
  • Svježi sir
  • Špinat
  • Mrkva
  • Sol
kanape | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Priprema:

  1. Heljdinu kašu možete preko noći ostaviti potopljenu u vodi, ali ako niste za to imali vremena možete ju staviti odmah kuhati. Tada ćete nešto duže čekati da omekša i bude gotova. Kada je gotova procijedite ju i pospremite sa strane za kasniju upotrebu.
  2. Patlidžan narežite na krugove te ih naglo zapecite na roštilju ili grill tavi sa svake strane. Prilikom pečenja i kod okretanja posolite pečenu stranu patlidžana željenom količinom soli.
  3. Svježi sir pomiješajte sa sitno sjeckanim špinatom i soli po želji. Špinat može biti svjež, može biti i zamrznuti, a ako ćete koristiti svježi možete ga kratko i blanširati.
  4. Kanapeiće složite tako da na pečene patlidžane stavite naribanu sirovu mrkvu. Preko mrkve heljdinu kašu, a na vrh sir sa špinatom.

Poslužite i uživajte u ručku. Dobar tek!

Darka možete pratiti i na njegovom blogu Darkova Web Kuharicate na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.