Kolumne 25. travnja 2016.

Kolač od skute, badema i bobičastog voća

Kolac od skute badema
foto: Mateja Krvarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Mateja vam predlaže finu sezonsku slasticu u kojoj ćete garantirano uživati!

Savršeno sočan sezonski kolač. Možete ga kombinirati sa voćem po izboru. Ako još niste isprobali skutu/ricottu ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 100g oštrog brašna
  • 100g mljevenih badema
  • 170g smeđeg šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • burbon vanilija
  • malo cimeta
  • korica naranče ili limuna
  • 300g skute/ricotte
  • 110g maslaca (dobra zamjena može biti maslinovo ulje)
  • 4 jaja
  • maline, borovnice, ribizl (oko 200g)
Kolac od skute badema 2 | Author: Mateja Krvarić foto: Mateja Krvarić

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180C. Pripremite kalup (22cm) možete i veći ali će kolač biti niži.
  2. Obložite papirom za pečenje i premažite maslacem.
  3. Maslac rastopite. U jednoj posudi izmiješajte brašno, bademe, sol, šećer, prašak za pecivo, vaniliju i cimet.
  4. U drugoj posudi miksajte skutu i jaja dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesi skute i jaja dodajte suhe sastojke i izmiješajte ručno sa špatulom.
  5. Na kraju dodajte maslac, također ručno. Dodajte voće, dio ostavite da možete rasporediti po vrhu. Polako umiješajte voće, pazite da ga ne zdrobite.
  6. Smjesu rasporedite u kalup i poravnajte. Po vrhu rasporedite ostatak voća. Pecite 50ak minuta, provjerite čačkalicom. 

Mateju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.