Kolumne 10. ožujka 2015.

Kuhana jaja s curry oslićem

Kuhana-jaja-s-curry-oslićem
foto: Darko Kontin
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je vrijeme kada kuhanih jaja ne manjka na obiteljskim stolovima

Premda nemam ništa protiv ponavljanja standardnih i tradicionalnih jela koja se s njima pripremaju ili uz koja se ona poslužuju, osobno uvijek volim isprobati nešto novo. Zato ove godine predlažem da malo “začinite” situaciju i isprobate pikantni oslić zamaskiran kao žutanjak kuhanog jajeta.

Sastojci:

  • 6 kuhanih  jaja 
  • 210 g fileta oslića
  • 1 čajna žličica maslaca
  • 2 čajne žlice Senfa estragona
  • 3 čajne žlice Limunova soka
  • 1 čajna žlica Žuti Curry prah
  • 4 kapi Brutalero Yellow ljutog umaka
  • 3 čajne žlice Maslinovo ulje
  • par komada Lista peršina
  • Sol
  • Papar

 

Priprema: 

Kuhana-jaja-s-curry-oslićem | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin
  1. Filete oslića posolite i poparite s obje strane te ih stavite peći u vruću tavu na maslac. Filete pecite na srednje jakom plamenu.
  2. Kada oslić dobije zlatno smeđu boju i koricu s obje strane (oko 8-10 min) uklonite ga iz tave u električnu sjeckalicu.
  3. Uz oslić u električnu sjeckalicu dodajte 2 čajne žličice senfa, 3 žličice limunovog soka i jednu čajnu žličicu žutog curry praha. Dodajte i pola žličice soli, a kasnije je dodate po želji još ako vam riba neće biti dovoljno slana. Isto vrijedi i s Brutalero ljutim umakom, kojeg je najbolje dodati prvo manje (par kapi) pa kasnije po želji povećavati ljutinu ribe.
  4. Na kraju dodajte još i 2-3 žličice maslinovog ulja i par svježih listova peršina.
  5. Sve sastojke usitnite električnom sjeckalicom.
  6. Kuhana jaja prerežite na pola po dužini. Uklonite žutanjke iz njih za neku drugu upotrebu, a na njihovo mjesto stavite žuti curry namaz od oslića.

Kuhana jaja s oslićem poslužite uz svježi kruh i bijelo kvalitetno vino.

Dobar tek!

Darka možete pratiti i na njegovom blogu Darkova Web Kuharica te na Facebook stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.