Kolumne 12. prosinca 2014.

Rolada od sira i pistacija

Rolada od sira i pistacija
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Pred par godina napravila sam roladu od sira omotanu pistacijama i sjećam se da je bila jako fina. Uh, bila je to dobitna kombinacija i za goste...

Lakše se diše... Dijete je nakon operacije kući i ide na bolje. Na dijeti smo i svaki dan vrtim isto, lešo meso, lešo riba. Na svu sreću da sam imala goste, jer u arhivi nemam baš neke recepte.

Pred par godina napravila sam roladu od sira omotanu pistacijama i sjećam se da je bila jako fina. Uh, bila je to dobitna kombinacija i za goste i za Gastro.hr. Može se poslužiti kao predjelo za nadolazeće blagdane. Spas u zadnji čas... 

Rolada od sira i pistacija

Sastojci:

  • 250 gr ricotte
  • 150 g svježeg posnog sira
  • Pola kapule
  • 1 češnjak
  • Dvije grančice peršina
  • Korica 1 neprskanog limuna
  • 150 g oguljenih pistacija
  • Sol, papar

Priprema:

1. Pistacije ogulite od opne i uronite u kipuću vode, procijedite i očistite od kožice. Nasjeckati kapulu na što sitnije, kao i peršin. Naribajte limunovu koricu.

2. U zdjeli sjediniti kapulu, peršin i limunovu koricu. U drugoj zdjeli izmiješati dvije vrste sira. Dobiti ćete dosta mekanu smjesu, ako je želite stvrdnuti dodajte i neki tvrđi sir. Ja sam ostavila tako. Posoliti i popapriti. Obavezno probati.

3. Raširiti prozirnu foliju i na nju namazati smjesu. Prekriti drugom folijom i valjkom za tijesto razvući smjesu. Skinuti gornji list folije i posuti slojem nasjeckane kapule, peršina i limunove korice. Uz pomoć donjeg lista folije saviti sir po dužini. Uvaljati roladu u sjeckane pistacije. Biti oprezan jer je dosta mekano.

4. Ponovo uviti u foliju i ostaviti u frižideru 3 sata.

5. Poslužiti s krekerima ili prepečenim kruhom. 

 

Ingrid možete pratiti na njenom blogu Prekratak dan.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.