21. rujna 2015.

Kultni desert: Sočne rolice s cimetom

Rolices cimetom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto s cimetom, brzi i sladak zalogaj uz kavu ili čaj

Cimet je jedan od najstarijih začina, njegov miris često nas podjeća nas na blagdane. Najčešće ga koristimo u kombinaciji s jabukama, a sada vam donosimo recept za rolice s cimetom

Brze i jednostavne rolice s cimetom na stolu su za sat vremena. Nema čekanja, tijesto ne mora stajati preko noći. Uz sve to nije vam potrebna vaga, dobit ćete 18 rolica a potrebne su vam samo šalice i žlice za mjerenje.

Sastojci:

Tijesto:

  • 2 šalice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 4 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice maslaca
  • 1 žličica soli
  • 0.75 šalice mlijeka

Nadjev:

  • 4 žlice maslaca
  • 1 šalica smeđeg ili bijelog šećera
  • 3 žličice cimeta

Glazura:

  • 0.5 šalice šećera u prahu
  • 0.25 šalice mlijeka
  • vanilija prema želji

Priprema:

  1. Za nadjev: u manjoj zdjeli pomiješajte omakšani maslac, smeđi šećer i cimet, miješajte dok ne dobijete mrvičastu masu. Pospite pola smjese preko dna lima za pečenje veličine 23x23 cm.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte omekšani maslac, nabolje je da sve miješate rukama, dodajte mlijeko i mijesite dok ne dobijete mekano tijesto. 
  3. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi u obliku pravokutnika, debljina treba biti otprilike 0.5 centimetara.
  4. Pospite ostatak nadjeva na tijesto i zarolajte ga. S oštrim nožem izrežite 18 kriški ili 12 ako želite deblje rolice. 
  5. Pecite 20 - 25 minuta na 200 stupnjeva. 
  6. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu i mlijeko dok ne bude glatko. Kada su rolice gotove, stavite glazuru i servirajte toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.