Špajza 16. srpnja 2019.

Otkrivamo vam kako možete najlakše oguliti breskve

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu nekih jela od breskvi poput pita ili kolača potrebne su nam oguljene breskve. Kako ih najlakše ogulii?

Postoji jednostavan trik koji će vam olakšati guljenje breskvi, a neće napraviti veliki nered u kuhinji. Prvo napravite dva sitna zareza u obliku slova X na donjem dijelu breskve. Stavite vodu da zakuha i nakon toga jednu po jednu breskvu stavljajte s velikom žlicom u vruću vodu. Breskvu držite u vreloj vodi od 40 sekundi do minute, ovisno o tome koliko je breskva svježa.

 

Možda vas zanima... Crumble s breskvama za slatka ljetna jutra Recepti

 

Nakon toga breskve stavljajte u hladnu vodu punu leda. Kada se breskve potpuno ohlade počnite ih lagano guliti nožem ili prstima. Nemojte preskočiti ovaj korak jer je breskve potrebno naglo ohladiti kako bi se zaustavio proces kuhanja.

 

Možda vas zanima... Pečene breskve u divnom ljetnom desertu! Kolumne

 

Uz ovaj jednostavan trik vaše breskve bit će neoštećene i spremne za neki zgodan kolač ili pitu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.