22. svibnja 2015.

Nova vinska priča na zapadu Zagreba

Dino, Iva i Dubravko
foto: Borna Filić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što jednom odete u Vino bar, sigurno ćete se vraćati nebrojeno puta

Načuli smo da je zagrebačka Malešnica odnedavno bogatija za vinsko utočište mladog bračnog para i odlučili da ih moramo posjetiti. Wine bar Vino u godinu dana od otvorenja pokrenuo je nekoliko hvalevrijednih gastro akcija od kojih je najupečatljivija suradnja s Dinom Galvagnom koji je najnovije za njih osmislio "Cow & Chicken" roast beef i chicken salad sendviče koji su uistinu senzacionalni.

Cow&Chicken sendvič | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

Ivu Vrgoč smo uočili na nedavno održanom Pink Dayu gdje je na glas iznijela brojne probleme oko birokracije otvorenja bara, od suludih zakona do neizvedive provedbe. Bez obzira na poteškoće, Iva i suprug Dubravko Francišković slave uspješnu godinu dana od otvorenja, broje stalne goste i uživaju u pozitivnim reakcijama sa željom da pruže još bolje i više.

Vino bar vina | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

Prostor je to koji se razlikuje od brojnih hiperproduciranih vinskih barova otvorenih u Zagrebu, interijerom prevladava drvo, a gramofon ispod prozora oduševljava vinil zaljubljenike i odiše retro ugođajem. 

Gramofon | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

"Nakon dugo vremena rada na kruzerima, odlučili smo Zagrebu ponuditi nešto novo, vinski bar s originalnim "fast foodom", priča Iva i objašnjava ogroman uloženi trud u vinsku kartu i gastro ponudu. Piadine su pun pogodak, a kada posjetite Vino bar obavezno probajte piadinu sa slanim inćunima, klicama češnjaka, rikulom i cherry rajčicom, puna topljenog sira i prelivena bračkim maslinovim uljem.

Piadina | Author: Julio Frangen/Vino bar foto: Julio Frangen/Vino bar

Na snazi je sezona proljeće/ljeto pa su u nedjeljnoj ponudi od 16 sati i fenomenalni sendviči s roast beefom i piletinom koje ćete okusom dugo pamtiti, a bolje motivacije za posjet Vino baru - nema. Za roast beef sendvič prave domaći senf s kruškom, a piletinu su upotpunili pestom od sušenih rajčica. 

Vino bar | Author: Borna Filić/PIXSELL foto: Borna Filić/PIXSELL

Vinska karta pokriva široku paletu vina, od skradinske Sladić maraštine do međimurskog Zdolc sauvignona, a preko 50 vina toče na čaše što ovo mjesto čini još primamljivijim. Vino bar nije zapostavio ni piva pa Staročeško ili draft Guinness savršeno gase nadolazeće vrućine. "Opsjednuti smo gastronomijom, obožavamo se igrati kroz obogaćivanje ponude, i vjerujemo da su ljudi to prepoznali", naglašava Iva, a mi vas mirne savjesti nagovaramo da se zaletite do Malešnice na čašu vina i roast beef sendvič jer sigurno nećete požaliti. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.