04. srpnja 2014.

Zasladite se kremšnitama

kremšnite.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr

Nakon egzotičnog predjela vrijeme je da se posluži inspirativno glavno jelo. To mogu biti ukusne pljeskavice jer vam u novom broju najboljega gastromagazina donosimo savjete za pripremu najukusnijih, najmekših i najsočnijih pljeskavica, nakon kojih ćete samo moći polizati prste. U specijalu donosimo 16 recepata za knedle, bilo da ih spremate kao prilog, glavno jelo ili kao desert. Pripremite knedle sa svinjetinom, prelijte ih mesnim raguom, oblikujte ih iz smjese kruha i špinata ili krumpira i gljiva. Tu nije kraj receptima za jela s knedlama ­ tko bi zaboravio omiljene knedle sa šljivama, marelicama, ali i makom?

Donosimo vam i ideje za to kako iskoristiti višak tjestenine. Najbrže je rješenje osvježavajuća ljetna salata, ali od viška tjestenine možete napraviti i frittatu ili složenac, obrok gotov u tren oka. Ako vam je u planu raditi kolač za vikend, zašto ne isprobati kremšnite? Napravite tradicionalne, svima poznate kremšnite ili im dodajte jagode pa ih učinite drukčijima. Za čokoljupce u recept ubacite i čokoladu – u novom broju Skuhatćute mislili smo na sve varijante. Ako ipak ni ljeto ne možete zamisliti bez bogatog okusa čokoladne torte, donosimo vam i recept za najbolju čokoladnu tortu s pekmezom od bresaka koju ste ikad probali.

U novom broju magazina Skuhatćute saznajte i na koje se sve načine možete osvježiti omiljenim crnim napitkom ­ kavom te je priredite u kombinaciji s karamelom ili vanilijom. Saznajte i kako sve možete poslužiti palentu – u kombinaciji s umacima, kao krokete ili roladu s mesom i povrćem...

Ne zaboravite poslati omiljene recepte i fotografije jer najbolje nagrađujemo. Skuhatćute potražite na kioscima uz 24sata svake subote po cijeni od 1,99 kuna.

Poljske kremšnite

Sastojci:
Šalica vode
65 g maslaca
Žlica šećera
Šalica brašna
4 jaja
Šećer u prahu
Za kremu:
500 ml mlijeka
150 g maslaca
Žlica vanilin šećera
1/2 šalice šećera
2 žlice brašna
3 žlice gustina

Priprema:

  1. U posudu stavite vodu, šećer i maslac pa zakuhajte na laganoj vatri. Kad se maslac otopi, dodajte brašno i miješajte dok se ne oblikuje tijesto. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C i premažite maslacem posudu za pečenje. Dodajte jedno po jedno jaje u tijesto i dobro izmiksajte. Ulijte smjesu u posudu za pečenje tako da ne bude rupa u površini. Kako biste dobili hrskavo tijesto, poškropite tijesto s malo vode. Pecite ga 30 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe i napuhnuto.
  3. Za kremu u posudu dodajte mlijeko, šećer, vanilin šećer, brašno i gustin pa zakuhajte na laganoj vatri stalno miješajući kako biste spriječili zgrušavanje. Maknite s vatre i ohladite. Dodajte maslac i dobro izmiksajte kako biste dobili pjenastu kremu.
  4. Prerežite pečeno tijesto na pola, donju polovicu premažite kremom i poklopite drugom. Pokrijte kolač folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  5. Obilno pospite šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.