Recepti Desert 12. svibnja 2024.

Prefini blondies s jagodama i bijelom čokoladom

Desert
15 MIN
25 MIN
16
SREDNJE
blondies
Blondies s jagodama i bijelom čokoladom
foto: Ena Kokanović Nagy
Blondies su podjednako fini kad su topli i kad se ohlade... A ovi blondies s jagodama i bijelom čokoladom apsolutno su savršeni!

Jagode volim jesti solo, u smoothieju, u kolačima, salati…odlično pašu i uz slana jela, ne samo slatka. Baš su divne i mirisne! A danas za vas imam jedan od meni tri najbolja recepta koje sam ikada razvila.

Blondies je još slađa sestra poznatih brownieja, a ova kombinacija jagoda, komadića bijele čokolade i maslaca će vas raspametiti. Kuća je cijela zamirisala po domaćim jagodama i maslacu. A kad sam probala komad toplog kolača...

Blondies su odlični i topli i hladni. Dok su topli, bijela čokolada je fino otopljena, a kad se ohlade - postane hrskava… Njam!

Možda vas zanima... Odlične kocke sa svježim sirom i borovnicama Kolumne

Druge recepte naše Ene Kokanović Nagy potraži na blogu Slavonka i pratećem Instagram profilu!

 | Author: Ena Kokanović Nagy foto: Ena Kokanović Nagy

Ne gasi ekran dok kuham

Blondies s jagodama i bijelom čokoladom
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Smeđi šećer 50 g
  • Šećer kristal 50 g
  • Jaje 2 kom
  • Maslac 120 g
  • Brašno 130 g
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
  • Sol 1 prstohvat
  • Bijela čokolada 150 g
  • Jagode 200 g
  • Šećer u prahu 3 žlica
Postupak
  1. Za početak, pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23x20 cm obloži papirom za pečenje.


  2. U posudu za miksanje dodaj smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksaj par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemaš smeđi šećer, koristi bijeli.


  3. Dodaj brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac. Miksaj dok se smjesa ne sjedini - manje od minute.


  4. Bijelu čokoladu nareži na komadiće. Ne moraju biti jednake veličine! Dodaj smjesi komadiće čokolade i ručno ih pomiješaje s ostatkom smjese.


  5. Jagode operi i nareži na polovice. 


  6. Smjesu ulij u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i tijesto zagladi. Jagode rasporedi po smjesi i lagano ih utisni.


  7. Peci 25 minuta, dok kolač ne poprimi lijepu zlatnu boju.


  8. Pospi šećerom u prahu i uživaj!


 | Author: Ena Kokanović Nagy foto: Ena Kokanović Nagy

Možda vas zanima... Nevenova torta od čokolade i malina Kolumne