12. svibnja 2015.

Sorbet od jagoda

Sorbet od jagoda
1/2
foto: Tamara Gužvinec
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako imate puno jagoda svakako vam preporučam da ih pospremite i za kasnije tako da ih osušite.

Sorbet od jagoda

Sastojci:

  • Jedna mjerica svježih jagoda
  • Šećer u prahu
  • Rum 
  • Sušene jagode 
  • Svježi listovi melise

Priprema:

  1. Operite pa osušite jagode na komadu kuhinjskog papira. Poredajte ih u plitku posudu i stavite u zamrzivač oko 1 - 2 sata da se smrznu.
  2. Stavite ih u blender ili se poslužite štapnim mikserom te ih razradite u gustu smjesu.
  3. Dodajte šećera u prahu po želji (ovisno o tome koliko su jagode slatke). Također i ruma po želji ( ja dodam oko 2 velike žlice). Još jednom dobro izmiješajte te odmah poslužite uz sušene jagode te nekoliko listova svježe melise.

Ako imate puno jagoda svakako vam preporučujem da ih pospremite i za kasnije tako da ih osušite. Narežite ih na ploškice oko 3 mm debljine i poredajte na papir za pečenje. Na suncu će se posušiti za svega dva dana. Pospremite u staklenke i uživajte u njima grickajući ih ili ih upotrijebite u domaćim sladoledima ili biskvitima. 

 

Tamaru možete pratiti na njenom blogu Cake by Design i Facebook stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.