Najave 13. listopada 2021.

Želiš svaki dan nešto novo na tanjuru? Ovo je kuharica za tebe!

"Svaki dan nešto novo" druga je kuharica autorice Matejke Buče foto: MATEJKA BUČA
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon uspješnog prvijenca Svaki dan, Matejka Buča predstavila je svoju drugu kuharicu, simbolično nazvanu Svaki dan nešto novo

Matejka Buča, autorica bloga Like chocolate te popularne kuharice Svaki dan, predstavila je svoju novu kuharicu Svaki dan nešto novo. Riječ je o vizualno ulaštenom izdanju s debelim koricama od čak 320 stranica, s lijepim fotografijama, detaljnim uputama i pričama iz života autorice. Nova je kuharica svojevrsna ekstenzija prve kuharice, ali može se koristiti i neovisno. 

Od prve je kuharice Matejka, kako kaže, posudila koncept koji vodi tome da se zaista upotrebljava u svakodnevnom kuhanju, a ne da stoji na polici. "U mojim kuharicama nema mjesta za svakodnevno nedostupne namirnice. Recepti su osmišljeni za ljude poput mene, koji nemaju vremena provoditi sate u nabavci ili u kuhinji kako bi skuhali obrok", poručuje.  

120 jednostavnih recepata za sve prigode

Svaki dan nešto novo sastoji se od 120 recepata podijeljenih u 10 poglavlja, uz bitnu napomenu da su recepti jednostavni i za svaku priliku. "Recepti su sada podijeljeni u kategorije po karakteristikama jela pa tako imamo Nešto za početak dana, Nešto na žlicu, Nešto konkretno, Nešto za poslatkati… Osim recepata, u kuharici se nalaze i stranice sa savjetima za pripremu i čuvanje hrane te devet mojih malih osobnih priča", pojasnila nam je Matejka. Osobni je pečat autorica dala i kroz obiteljske fotografije te kroz crtice uz recepte. 

Novitet, u odnosu na kuharicu Svaki dan, je posljednje poglavlje s foto receptima za pripremu nešto kompleksnijih jela. Čak i ako nemaš iskustva u pripremi domaćih rezanaca ili brzog lisnatog tijesta, i nedostaje ti onaj famozni osjet u prstima, fotografije će poslužiti kao pomoć pri svakom koraku. 

 | Author: Matejka Buča Nova kuharica ima čak 320 stranica i 120 recepata, nekoliko foto-recepata te devet priča iz života autorice; foto: foto: Matejka Buča

Recepte su testirali čitatelji!

Pripreme, testiranje i fotografiranje jela, pisanje te uređivanje ovog su puta trajali 10 mjeseci. "Dosta dugo nakon što je izašla moja prva kuharica Svaki dan, nisam osjećala da imam u sebi kapaciteta za izdati još jednu knjigu. Zapravo nisam mislila da ću je uopće ikada izdati, unatoč ogromnoj podršci i čestim upitima od strane mojih čitatelja. A onda sam uhvatila par dana odmora nakon Božića prošle godine i sasvim neplanirano snimila fotografiju koja mi se činila kao idealnom za kuharicu - moju kuharicu. I opet sam odlučila u trenu i krenula raditi, motivirana isključivo željom da ponovno prođem taj divan kreativni proces", govori Matejka. 

Vrijedi istaknuti i kako su svi recepti testirani više puta od strane dugogodišnjih pratitelja bloga Like chocolate te vezanih društvenih mreža. U testiranju je sudjelovalo otprilike 150 ljudi; svi su isprobali po jedan ili dva recepta te poslali opsežne komentare o jasnoći uputa te samom okusu jela. Pouzdanost svih recepata je, stoga, na zavidnoj razini. 

 | Author: Matejka Buča Kuharica je podijeljena na 10 poglavlja zgodnih naziva: Nešto za početak dana, Nešto na žlicu, Nešto konkretno, Nešto za poslatkati... foto: foto: Matejka Buča

Prva kuharica Svaki dan je, inače, pri samom vrhu najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama u kategoriji Hrana i kuharice. "Preponosna sam na tu knjigu i sve što je postigla u tako kratkom vremenu – u kolike je domove i srca ušla. Sada, kada je vani i drugi naslov to se ponovno potvrđuje, a ja i dalje ostajem zatečena riječima koje nalazim u inboxu", govori Matejka. 

Naruči svoj primjerak!

Kuharicu možeš naručiti na blogu Like chocolate, a od studenog će biti dostupna i na policama knjižara Znanje, Hoću knjigu, Ljevak, Menart te u LIN trgovini u Matejkinom rodnom Karlovcu. Obje ćeš knjige, Svaki dan te Svaki dan nešto novo, moći kupiti i na Interliberu na štandu Znanja.

Cijena u promotivnom razdoblju do 18.10. je 215 kuna, a nakon toga će iznositi 245. Paket kuharica možeš kupiti za 415 kuna s besplatnom dostavom na području Republike Hrvatske. 

 | Author: Matejka Buča Recepte za kuharicu je testiralo otprilike 150 ljudi, mahom pratitelja bloga Like chocolate te društvenih mreža; foto: foto: Matejka Buča

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.