Autor: Gastro.hr

Brza piletina sa brokulom

Vrijeme pripreme do 45 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 4 mala žlica

    soja umak

  • 1 žlica

    rižin ocat

  • 1 žlica

    med, vrcani

  • 4 mala žlica

    ulje suncokretovo

  • 1 kom

    đumbir, korijen

  • 2 kom

    mladi luk

  • 2 režanj

    češnjak

  • 450 g

    pile (bijelo meso bez kosti)

  • 1 kom

    mrkva, crvena

  • 200 g

    brokula (vrhovi s cvijetom)

  • 1 kom

    crvena paprika

  • ulje sezamovo

  • kuhana riža

Priprema

1 Pomiješati umak od soje, rižin ocat i med u jednoj posudi.

2 U woku zagrijati ulje i na jakoj vatri popržiti polovicu ( 1,5 cm) količine đumbira, mladog luka i češnjaka sa piletinom oko 2 minute, dok piletina posmeđi a zatim umiješati polovicu smjese sa soja sosom. Nastaviti pržiti na jakoj vatri, miješajući, dok piletina ne bude pečena, a zatim sve sastojke prebaciti u zdjelu.

3 Ponovno zagrijati preostalu količinu ulja u woku, dodati ostatak đumbira, luka češnjaka a također i brokulu, mrkvu i papriku. Pržiti otprilike minutu pa dodati 1 dl vode, poklopiti i kuhati dok povrće omekša.

4 Zatim umiješati preostalu količinu umaka od soje, promiješati i kuhati oko 1 minutu pa dodati pečenu piletinu.

Poprskati sezamovim uljem i još malo soja sosa i poslužiti uz rižu.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 166,2
Proteini 26,3g
Masti 3,8g
Ugljikohidrati 6,8g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar