gastro postao
Za ovaj recept pećnica ti nije potrebna!
Samo pet jednostavnih sastojka bit će ti potrebno za spremanje ovog deserta. Čokoladne kocke s maslacem od kikirikija savršen su zalogaj za sve one koji imaju sweet tooth.
Nakon što prikupiš sastojke, za pripremu će ti trebati samo 10-ak minuta. Najbolje od svega jest da ne moraš paliti pećnicu! Jednom oblikovani, sat vremena moraju odstajati, a nakon toga spremni su za posluživanje!
Sastojci za prvi sloj:
- 230 g maslaca, rastopljenog i malo ohlađenog
- 250 g kremastog maslaca od kikirikija
- 240 g šećera u prahu
- 240 g krekera ili petit keksa
Sastojci za glazuru od čokolade:
- 250 g čokoladnih kapljica ili komadića čokolade po želji
- 65 g kremastog maslaca od kikirikija
Priprema:
- Za prvi sloj: Lim za pečenje obloži masnim papirom. U velikoj zdjeli pomiješaj rastopljeni maslac i maslac od kikirikija i miješaj dok se dobro ne sjedine.
- Dodaj šećer u prahu i nastavi miješati dok se potpuno ne sjedine svi sastojci.
- Zatim polagano dodaj smrvljene krekere ili kekse po želji.
- U pripremljenu posudu za pečenje stavi dobivenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedi i lagano pritisni.
- Za preljev od čokolade: U zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu dodaj čokoladne kapi ili komadiće čokolade i kikiriki maslac. Stavi u mikrovalnu, na 20 sekundi, zatim izvadi i promiješaj, pa ponovno stavi na 20 sekundi. Koliko puta ćeš trebati ponavljati ovisi o jačini mikrovalne i njenom načinu rada. Na kraju trebaš dobiti glatku smjesu.
- Otopljenu čokoladu zatim prelij preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje. Ravnomjerno ju raširi da prekrije sve dijelove.
- Dobiveni kolač zatim ostavi da se ohladi najmanje sat vremena. Kada postane čvrst, nareži ga na kockice ili oblik koji želiš i uživaj u njima!
U slast!