Recepti 26. listopada 2018.

Čokoladni mousse s kestenima za svaku priliku

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada krene sezona, kestenje možete kupiti na svakom uglu, a ako ga toliko volite, napravite sami svoj kesten-pire ili slasni kolač koji će oduševiti sve vaše ukućane.

Mi vam donosimo recept za mousse od kestena kojima ćete sve ostaviti bez daha.

 

Možda vas zanima... Jesenski užitak: Juha od kestena sa slaninom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 250 g kesten pirea
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 80 g maslaca
  • narančin sok
  • 3 žlice meda
  • 80 g šećera
  • 50 g otopljene mliječne čokolade
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • žlica i pol prošeka
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice likera od čokolade
  • 120 ml mlijeka

 

Možda vas zanima... Kesteni iz pećnice bit će najbolji ako ih ovako pripremiš Špajza

 

Priprema:

  1. Čokoladu rastopite na pari i ulijte narančin sok. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite je. U novoj zdjeli rastopite maslac i med. Zatim ulijte prošek, aromu vanilije, promiješajte i prelijte preko rastopljene čokolade. Dodajte kesten pire i dobro izmiješajte. Smjesu prebacite u čaše za mousse.
  2. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati dok se ne stisne. Prije nego što ih izvadite iz hladnjaka pripremite čokoladnu pjenu. Na pari pjenjačom izradite pjenu od mlijeka, žumanjaka, otopljene mliječne čokolade i šećera. Pjenu maknite s pare, ulijte čokoladni liker, lagano promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Prelijte je preko moussea u čašama i ukrasite tučenim vrhnjem.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.