Recepti 13. listopada 2014.

Egejske lignje

Egejske lignje
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne lignje pripremljene prema tradicionalnoj grčkoj recepturi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 155

Potrebno vam je

  • 800 g lignja
  • 1 mala žlica sol
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 2 režanj češnjak
  • 1 šalica ulje maslinovo
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 1 žlica limunov sok

Priprema

  1. Očistite i operite lignje. Odvojite krakove, tijelo narežite na kolutiće.
  2. Peršin sitno nasjeckajte. Češnjak zdrobite. Rajčice ogulite i narežite na komadiće.
  3. Lignje popržite na ulju. Dodajte vino, rajčice, peršin i češnjak pa sve pokriveno pirjajte 40 minuta. Začinite solju, paprom i limunovim sokom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.