Autor: Gastro.hr

Hrskavo pečene tikvice

Vrijeme pripreme do 30 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 2 kom

    tikvice, zelene

  • 0,50 šalica

    pšenično brašno, bijelo

  • 1 prstohvat

    sol

  • 1 prstohvat

    svježe mljeveni papar

  • 2 kom

    jaje kokošje (cijelo)

  • 2 šalica

    kukuruzne pahuljice

  • 1 žlica

    češnjak u prahu

  • 1 žlica

    mediteranske trave

Priprema

1 Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

2 Pomiješati sol i papar sa brašnom. Jaja istući u posebnoj posudi. U trećoj posudi pomiješati kukuruzne pahuljice, češnjak i ostatak začina.

3 Svaku plošku tikvice prvo umočiti u smjesu brašna, zatim u jaja pa u smjesu kukuruznih pahuljica i začina.

4 Tako začinjene tikvice postaviti na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici oko 15 min ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 609,8
Proteini 18,4g
Masti 5,2g
Ugljikohidrati 131,2g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar