Autor: Gastro.hr

Jutarnja kvinoja s cimetom

Vrijeme pripreme do 30 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 1 šalica

    kvinoja

  • 0,50 šalica

    voda

  • 2 kom

    štapić cimeta

  • sol

Priprema

1 Kvinoju oprati nekoliko puta u zdjeli punoj vode. Svaki puta pričekati da se kvinoja slegne pa odliti vodu ili isprati u sitnom cjedilu.

2 Sve sastojke staviti u jednu posudu i pokriveno zagrijati do vrenja. Zatim smanjiti jačinu vatre i kuhati dok se sva voda ne upije a kvinoja postane mekana, oko 20 minuta.

3 Maknuti posudu sa izvora topline i ostaviti da stoji poklopljeno još 5 minuta. Promiješati vilicom i ukloniti štapić cimeta. Ostaviti poklopljeno da što duže zadrži toplinu.

Servirati u zdjelice pa po želji dodati mlijeko, usitnjene orašaste plodove, med ili voće po izboru.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 220,8
Proteini 8,5g
Masti 3,7g
Ugljikohidrati 38,5g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar