Recepti 13. listopada 2014.

Kesten pire

Kesten pire
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena jesenska poslastica koju možete jednostavno pripremiti kod kuće

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 409

Potrebno vam je

  • 1000 g kesten
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 100 g maslac, neslani
  • mlijeko kravlje, punomasno
  • tamni rum
  • šlag

Priprema

  1. Zasjeći koru kestena i staviti ih u ključalu vodu. Kestene kuhati u zaslađenoj vodi.
  2. Kada se skuhaju, propasirati ih, dodati malo toplog mlijeka i ruma za aromu te izmiksan maslac.
  3. Sve pažljivo izmiješati, propasirati i raspodijeliti u porcije te ukrasiti šlagom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.