Recepti 03. listopada 2014.

Klasična govedina Wellington

gastro postao gastro.24sata.hr
Smjesu za premazivanje mesa možete napraviti i od osušenih gljiva, koje popržite s lukom na maslacu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 583

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina, odrezak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 75 g maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom mladi luk
  • 350 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • 500 g prhko tijesto
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Zagrijte ulje i maslac u tavi, dodajte nasjeckani luk i mladi luk pa pirjajte dok ne postanu prozirni.
  2. Dodajte gljive, začine i oraščić. Miješajte dok tekućina od gljiva ne ispari. Stavite u tanjur da se ohladi.
  3. U drugoj tavi zagrijte malo maslaca. Začinite govedinu i pržite je oko pet minuta da dobije smeđu boju s obiju strana. Neka se hladi dok razvaljate tijesto u oblik elipse.
  4. Premažite tijesto smjesom od gljiva ostavljajući prazno dva cm od ruba.
  5. Premažite rub istučenim jajetom, stavite ohlađenu govedinu u sredinu i omotajte tijesto oko nje. Premažite tijesto jajetom. Stavite u hladnjak na 20 min pa stavite u pećnicu na 230°c.
  6. Nakon deset min smanjite temperaturu na 200°c i pecite još 25 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.