Autor: Gastro.hr

Krem juha od špinata

Foto vodič
Vrijeme pripreme do 45 min
2 zahtjevnost Srednje

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 1 kom

    luk ,crveni

  • 5 režanj

    češnjak

  • 2 kom

    krumpir, zreli

  • 750 ml

    voda

  • 1 mala žlica

    sol

  • 500 g

    špinat

  • 50 g

    maslac, neslani

  • 3 žlica

    pšenično brašno, bijelo

  • 750 ml

    mlijeko kravlje, punomasno

  • 0,50 mala žlica

    muškatni oraščić

  • svježe mljeveni papar

  • 7 žlica

    vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

1 Luk, češnjak i krumpir u većoj posudi preliti s vodom, začiniti s pola količine soli i zagrijavati do vrenja. Pokriti i kuhati 15-20 min ili dok krumpir omekša.

2 Špinat posebno kuhati 10-ak minuta.

3 U drugoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i miješati na laganoj vatri oko 2 min. Maknuti posudu s vatre pa uz miješanje dodavati mlijeko malo po malo. Vratiti na vatru i miješati neprekidno 5-8 min, da umak bude bez grudica i srednje gust. Dodati muškatni oraščić u prahu.

4 Pomoću štapnog miksera usitniti ohlađeni krumpir u vodi, zatim dodati kuhani špinat i još jednom zajedno umiksati smjesu da bude jednolična. Zatim postepeno umiješati bijeli umak. Začiniti po ukusu sa soli i paprom te ponovno zagrijati na laganoj vatri bez vrenja.

Servirati u zdjelice za juhu pa dodati po jednu žlicu kiselog vrhnja.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 413,5
Proteini 12,9g
Masti 22,8g
Ugljikohidrati 41,8g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar