Recepti 31. siječnja 2020.

Kremasti dodatak jutarnjoj šalici kave

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Tvoja jutarnja kava bit će još ukusnija ako dodaš i malo „vrhnja za kavu“ od badema.

Još ćeš se više veseliti šalici kave nakon što isprobaš ovo domaće "vrhnje" od badema. Idealno je za osobe s netolerancijom na laktozu i one kojima jednostavno ne odgovara okus kravljeg mlijeka.

Pripremi tjednu zalihu kroz vikend i uživaj tijekom cijelog tjedna u kremastim kavama. 

 

Možda vas zanima... Irska kava - nezaobilazna poslastica za sezonu kaputa Recepti

 

Sastojci:

  • 1 šalica badema
  • 4 šalice destilirane vode
  • 2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

  1. Bademe uroni u vodu i pusti da se namaču otprilike osam sati.
  2. Premjesti u snažan blender, dodaj kokosovo ulje pa izblendaj u glatku smjesu.
  3. Procijedi kroz gaze i prelij u čistu staklenku ili bocu s poklopcem.
  4. Čuvaj u hladnjaku tjedan dana.

 

Možda vas zanima... Na ovih pet mjesta možeš popiti zaista dobru kavu Špajza

 

Uživaj!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.