Recepti 30. ožujka 2015.

Kremšnite

Kremšnite
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremšnite su jedna od najpopularnijih slastica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 488

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 6 kom jaje kokošje
  • 350 g šećer, kristal
  • 100 g oštro brašno
  • 750 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Miksajte bjelanjke pa prije kraja polako dodajte pola količine šećera (175 grama).
  3. Stavite 550 mililitara mlijeka da zakuha.
  4. Izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera te dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 ml).
  5. Kad mlijeko zakuha, maknite ga s vatre i ulijte smjesu sa žumanjcima. Stalno miješajte. Stalno miješajte.
  6. Vratite na vatru, neprestano miješajte i, kad zakuha, kuhajte još dvije-tri minute.
  7. U toplu kremu oprezno kuhačom umiješajte bjelanjke.
  8. Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine lima.
  9. U lim stavite jedan ispečeni list, izlijte kremu i poravnajte. Stavite šlag po kremi.
  10. Drugi ispečeni list izrežite na kockice, cca 4x6 komada (ukupno 24 komada). Stavite je na šlag te pospite šećerom u prahu. Poslužite hladno.

Izvor Uskrsna kuharica 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.