Recepti 09. listopada 2014.

Kreolska piletina sa žara

Kreolska piletina sa žara
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna dobre piletine s roštilja je u marinadi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2165

Marinada za piletinu

  • 1000 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 žlica sol
  • 1.50 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 1 žlica čili u prahu
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 2 žlica papar

Glazura

  • 0.50 šalica med, vrcani
  • 0.25 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 2 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 3 žlica jabučni ocat
  • 3 žlica senf dijon
  • 1 žličica čili u prahu
  • 1 prstohvat cajenska paprika
  • sol
  • papar
  • 2 kom luk ,crveni

Ostalo

  • 12 kom cherry rajčice
  • 200 g riža, dugog zrna
  • 600 ml povrtni temeljac
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom celer, korijen
  • 450 g grah iz konzerve
  • peršin, list

Priprema

  1. Pripremite roštilj, a u međuvremenu očistite meso. Premažite meso mješavinom soli, šećera, paprike, čilija, đumbira i papra. Stavite meso u posudu i prekrijte folijom pa ostavite u hladnjaku da se marinira.
  2. Napravite glazuru. u lonac stavite med, sok od naranče, šećer, ocat, senf, čili, kajensku papriku, sol i papar. Neka zakuha pa kuhajte osam minuta miješajući.
  3. Izvadite meso iz hladnjaka te ga ispržite na roštilju s lukom narezanim na četvrtine. Premažite glazurom pa još kratko pržite. popržite ulje u loncu, dodajte luk, rajčice, papriku i celer. Kratko pirjajte, dodajte rižu, temeljac i grah. Kuhajte oko 15 minuta. Umiješajte peršin, posolite i poslužite s mesom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.