Recepti 30. lipnja 2019.

Lignje na gusto s povrćem i kremastom palentom

foto: Getty Images

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajna kombinacija koja lignje pretvara u divno, aromatično i tako ukusno jelo.

Umaku od povrća dodajte lignje pa sve zajedno poslužite uz kremastu palentu. Da biste dobili kremastiju teksturu palente, obavezno joj dodajte kockicu maslaca, a sjajna ideja bit će i žlica, dvije ribanog parmezana, svježeg sira ili drugog kremastog dodatka.

 

Možda vas zanima... Za ljubitelje morskih delicija: Lignje punjene špinatom i ricottom Recepti

 

Na kraju sve obavezno pospite peršinom ili bosiljkom kako bi jelo bilo aromatičnije i slasnije.

 

Možda vas zanima... Jednostavno i brzo: Lignje s krumpirom iz pećnice Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 1 šalica palente
  • 70 g maslaca
  • 600 g liganja
  • 1 glavica luka
  • 1 manji poriluk
  • 1 mrkva
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • 1 dcl vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk, mrkvu i poriluk narežite na što sitnije kockice pa propirjajte na maslinovu ulju. Pustite da povrće omekša i poprimi zlatnu boju.
  2. Lignje narežite lignje na tanke kolutove i dodajte povrću. Pirjajte kratko. 
  3. Dodajte vino i umak od rajčice.
  4. Začinite soli, paprom i drugim začinima po želji.
  5. Skuhajte palentu u vodi, dodajte sol, papar, a na kraju i maslac. Želite dobiti kremastu palentu nalik pire krumpiru.
  6. Sve zajedno pospite sjeckanim svježim peršinom.
  7. Poslužite palentu s pirjanim lignjama i povrćem.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • krnjevo 12:53 30. Lipanj 2019.

    Ok, i gdje je u toj priči svježi sir?