Recepti 10. ožujka 2020.

Limun kocke za sve ljubitelje slatko-kiselkastih okusa

foto: Guliver/Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasika kojoj se uvijek rado vraćamo.

Za sve ljubitelje limuna i njegovog kiselkastog okusa donosimo ti jedan slatko-kiseli recept za možda tvoj novi, omiljeni desert.

 

Možda vas zanima... Sočni muffini s limunom i makom za doručak ili desert Recepti

 

Slasne i osvježavajuće, limun kocke idealan su recept ususret proljeću. Bilo da spremaš slasticu za prijateljsko druženje ili popodnevni desert, ove će žute kocke biti odličan izbor! Toliko su fine da se samo tope u ustima, a jednom kada ih probaš, nećeš moći stati.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g maslaca 
  • 400 g šećera 
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 150 mL soka od limuna
  • šećer u prahu 

 

Možda vas zanima... Za zaljubljene: Cupcakes s limunom i svježim sirom Kolumne

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Lim za pečenje veličine 20 x 30 centimetra namaži maslacem.
  3. Kako bi napravila koru, u srednje veliku zdjelu stavi maslac, 100 grama šećera, ekstrakt vanilije i sol. Umuti električnim mikserom. Dodaj 260 grama brašna i nastavi miješati dok ne dobiješ mekano tijesto. Zatim ga prebaci u lim za pečenje i poravnaj ga.
  4. Kore peci 15 do 18 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Za vrijeme dok se kora peče, pripremi nadjev.
  5. U veliku zdjelu stavi jaja, 300 grama šećera, malo limunove korice i limunov sok. Umuti dok smjesa ne postane glatka. Zatim u posudu prosij 40 grama brašna. Umuti dok se brašno u potpunosti ne sjedini s ostatkom smjese.
  6. Izvadi lim s korama iz pećnice, a preko kora prelij nadjev.
  7. Ponovno ga stavi u pećnicu, na srednju policu.
  8. Peci 30 do 35 minuta. Punjenje možeš provjeriti i čačkalicom, ako ona izlazi suha kolač je pečen.
  9. Izvadi iz pećnice i ostavi da se ohladi. Zatim ih prebaci u hladnjak na najmanje dva sata prije nego ih narežeš i poslužiš.
  10. Neposredno prije posluživanja presipaj ih šećerom u prahu.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marelica 14:15 19. Ožujak 2020.

    Ni u ludilu nemojte pokušavati raditi ovaj kolac! Gastro.hr me vec par puta zeznuo sa svojim receptima, tako da ovo nije prvi put da mi nesto po njihovim uputama nije ispalo dobro, ali bome je zadnji put! Definitivno vas krizam ... prikaži još! za sva vremena jer ste sramota od portala!

  • dslunjski 07:27 12. Ožujak 2020.

    S ovim receptom nešto ne štima. Ne mogu otkriti što al nikako da dobim napisano.