Autor: Gastro.hr

Marinirane lignje na žaru

Vrijeme pripreme do 45 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 0,50 šalica

    soja umak

  • 2 žlica

    đumbir, korijen

  • 3 mala žlica

    mirin

  • 450 g

    lignja

Priprema

1 Pripremiti marinadu od soja sosa, đumbira i mirina. Odvojiti pola šalice pripremljene marinade i spremiti za kasnije. U ostatak marinade položiti lignje tako da se ravnomjerno rasporedi po cijelim lignjama. Marinirati 10 minuta na sobnoj temperaturi uz jedno okretanje.

2 Roštilj zagrijati na jako. Svaku lignju peći 4-5 minuta, pritom ih okretajući svakih 30 sekundi i premazivati ranije pripremljenom marinadom.

3 Tijekom pečenja prozirne lignje će poprimiti bijelu boju i postati mekane te osloboditi bogatu aromu. Potrebno je pripaziti da se ne prepeku jer tada postanu gumene.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 110,6
Proteini 29,2g
Masti 1,4g
Ugljikohidrati 4,1g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar