Recepti 16. listopada 2018.

Obiteljski doručak: Složenac od kroasana, jaja i sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Složenac s kroasanima nadograđena je varijanta složenca s kruhom i jajima, a dodate li mu sastojke poput gljiva i špinata postat će najfiniji doručak koji možete zamisliti.

Ovakav doručak bit će idealan vikendom ujutro, kada izdvojeno vrijeme za kuhanje, ali i uživanje nije baš nikakav problem.

Zbog maslaca u kroasanima dobit ćete bogatije okuse nego što je to slučaj kod pripreme složenca s kruhom, a želite li dodatno začiniti stvar, osim gljivama, kroasane možete napuniti i špinatom, avokadom, šunkom, pršutom ili slaninom, sitno sjeckanom paprikom, pa čak i kiselim krastavcima.

 

Možda vas zanima... Zdrav i drugačiji doručak: Ispecite jaja u avokadu Recepti

 

Zaigrajte se, stvorite slasne sendviče, a zatim ih zapecite smjesom od jaja i mlijeka, pa na kraju sve pospite sa sirom za još više okusa. Za prste polizati!

 

Mini pizze Možda vas zanima... Mini pizze garantirano popravljaju raspoloženje! Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 100 g gljiva po želji
  • 12 manjih ili 5 većih kroasana
  • 100 g topljivog sira
  • 8 jaja
  • 400 ml mlijeka
  • Sol, papar
  • Ulje, maslac

Postupak pripreme:

  1. Na tavi najprije pirjajte gljive dok ne poprime zlatnu boju, oko desetak minuta ili kraće, ovisno o vrsti gljiva koju koristite. Šampinjonima će, primjerice, biti dovoljno i pet minuta.
  2. Posudu za pečenje premažite maslacem, a kroasane prerežite na pola, ali ne do kraja. Neka dvije polovice još uvijek budu spojene.
  3. Napunite ih gljivama, sirom, a dodati možete i druge namirnice po želji poput šunke ili slanine, špinata i drugog povrća. 
  4. U posebnoj posudi istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, soli i paprom. Dobivenu smjesu prelijte preko napunjenih kroasana i pospite ostatkom sira. Tako pripremljeni složenac neka odstoji barem 15 minuta do pola sata.
  5. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pecite oko 20 minuta pokriveno folijom, pa još 20 minuta otkriveno.
  6. Poslužite toplo.

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.