Recepti 03. ožujka 2015.

Pečeni janjeći but

Pečeni-janjeći-but
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni janjeći but oduševit će sve za stolom

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 66

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica ulje maslinovo
  • 0.30 šalica ulje maslinovo
  • 0.30 šalica limunov sok
  • 7 režanj češnjak
  • 1 žličica korijander
  • 0.50 žličica cajenski papar
  • 2 žlica paprika u prahu
  • 1 žlica sol
  • 2 žličica papar
  • 2 žličica kumin, mljeveni

Priprema

  1. Sljedeći dan odstranite foliju i višak marinade sa mesa. But smjestite u dubok pladanj za pečenje i ostavite ga oko 45 min uta na sobnoj temperaturi.
  2. Utrljajte po cijeloj površini janjećeg buta.
  3. Začinjeno meso omotajte u plastičnu foliju i ostavite da se marinira preko noći u hladnjaku.
  4. Sljedeći dan odstranite foliju i višak marinade sa mesa. But smjestite u dubok pladanj za pečenje i ostavite ga oko 45 min uta na sobnoj temperaturi.
  5. Pećnicu zagrijte na 230°C.
  6. Pecite janjetinu u zagrijanoj pećnici 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite dok termometar u mesu očita 60°C, oko 1 do 1,5 sat.
  7. Pečeni but premjestite na dasku za rezanje, prekrijte ga folijom i pustite da odleži 20 minuta prije rezanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.