Recepti 23. siječnja 2015.

Pileći paprikaš

Pileći paprikaš
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrijte se uz pileći paprikaš

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 768

Potrebno vam je

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kg krumpir, zreli
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • 1 žličica paprika u prahu
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Očistite pile pa ga narežite na komade i isperite pod mlazom vode.
  2. Ugrijte ulje u loncu, prepržite nasjeckani luk te dodajte narezanu mrkvu, papriku i meso.
  3. Začinite pa zalijte s oko pola čaše vode.
  4. Kuhajte i povremeno dodajte još mao vode kad ispari.
  5. Kad je meso napola gotovo, dodajte koncentrat rajčice i papriku u prahu.
  6. Ogulite krumpir i narežite na jednake komade pa dodajte u lonac.
  7. Zalijte s oko pola litre vode i kuhajte oko pola sata.
  8. Maknite s vatre i dodajte peršin.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.