Autor: Gastro.hr

Piletina s povrćem i sezamom

Vrijeme pripreme do 30 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 400 g

    pile (bijelo meso bez kosti)

  • 1 kom

    paprika, žuta (mesnata)

  • 1 kom

    crvena paprika

  • 200 g

    šampinjoni (uzgojeni)

  • 1 kom

    ljubičasti luk

  • 1 kom

    tikvice, zelene

  • 2 kom

    mrkva, crvena

  • 1 kom

    paprika, babura

  • 50 g

    sjemenke sezama, oljuštene suhe

  • curry

  • sol

  • peperoncin

  • ulje maslinovo

Priprema

1 Pileća prsa operite pod mlazom hladne vode. Osušite i narežite na tanke i duguljaste komade. Povrće također operite, očistite te narežite na tanke i duge ploške.

2 Wok dobro zagrijte da biste stijenke pripremili za pečenje. U zagrijani wok ulijte malo maslinova ulja, zavrtite wok nekoliko puta da ulje zahvati stijenke.

3 Dodajte sezam i nasjeckanu piletinu te posolite krupnom morskom soli. Kada meso dobije zlatnožutu boju, izvadite ga i ostavite na toplom.

4 Na ulje od pečenja dodajte nasjeckano povrće. Kratko ga pirjajte da uvene pa vratite hrskavu piletinu.

5 Dodajte još malo sezama, žličicu curryja i vrh peperoncina. Kratko pecite, protresite i jako toplo servirajte.

Izvor: "Tako me mama učila", Marina Gaši

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 246,7
Proteini 27,7g
Masti 10,5g
Ugljikohidrati 10,8g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar