Autor: Gastro.hr

Piletina s povrćem iz woka

Vrijeme pripreme do 30 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 500 g

    pile (bijelo meso bez kosti)

  • 300 g

    riža, dugog zrna

  • 2 kom

    mladi luk

  • 0,50 mala žlica

    mljeveni cimet

  • 0,50 mala žlica

    klinčići u prahu

  • 40 ml

    soja umak

  • ulje suncokretovo

  • sol

  • svježe mljeveni papar

  • 450 g

    kineska mješavina povrća

Priprema

1 Meso narežite na prutiće, mladi luk ukoso na kolutiće, a rižu stavite kuhati po uputama na pakiranju.

2 Za to vrijeme u woku (ili većoj tavi), ugrijte tri žlice ulja, dodajte meso, začinite ga solju, te često okrećući pržite tri, četiri minute.

3 Meso potom izvadite na toplo, a na masnoću od prženja dodajte mladi luk, malo ga posolite i pržite jednu, dvije minute. Potom na luk dodajte kinesku mješavinu povrća, te sve zajedno začinite cimetom u prahu, mljevenim klinčićima i sojinim umakom.

4 Na kraju dodajte pripremljeno meso, nježno izmiješajte sastojke i ostavite jednu minutu da se sastojci ugriju. Gotovo jelo rasporedite na tanjure i uz njega, po mogućnosti u zasebnim zdjelicama, poslužite kuhanu rižu.

Izvor: www.smrznutojezdravo.com

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 467,6
Proteini 38,1g
Masti 4,9g
Ugljikohidrati 70,0g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar