Recepti 03. listopada 2014.

Piletina s povrćem pečena u pećnici

gastro postao gastro.24sata.hr
Meso i povrće možete marinirati i dan unaprijed kako bi se sve arome dobro prožele. Poklopite i ostavite u hladnjaku preko noći. Poslužite s rižom pirjanom na luku. Za lijepu, žutu boju dodajte i žličicu kurkume.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 159

Potrebno vam je

  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 450 g krumpir, mladi
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 400 g pelati
  • 240 ml voda
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. U vatrostalnoj posudi marinirajte krumpire, papriku i mrkvu s mesom u maslinovu ulju, nasjeckanim rajčicama iz konzerve, crvenoj paprici, soli, papru, origanu i paprici u prahu.
  2. Dobro promiješajte tako da začini oblože meso i povrće. Malo posolite. Poklopite i ostavite u hladnjaku 15 minuta. Dodajte vodu u posudu s mesom i dobro promiješajte. Pecite 40 minuta, a na pola pečenja lagano promiješajte, poklopite i pecite još 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.