Recepti 03. listopada 2014.

Pita od sira

Pita od sira
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bi bila sočnija, preporučuje se zaliti pitu s malo vode nako što je izvadite iz pećnice, a možete je zaliti i čašom mlijeka ili politi vrhnjem pa vratiti u pećnicu na nekoliko minuta da se vrhnje zapeče.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 399

Potrebno vam je

  • 600 g glatko brašno
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 500 g svježi kravlji sir
  • 150 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol

Priprema

  1. U brašno dodajte prstohvat soli, dvije žlice ulja i vode. Sve mijesite oko deset minuta. Nakon toga napravite kuglu od tijesta. Premažite je uljem i ostavite da stoji oko 60 minuta.
  2. Tijesto podijelite na dva dijela i izvaljajte što tanje, poškropite s malo ulja pa dodajte pomiješanu smjesu sira, jaja i vrhnja na razvaljano tijesto. Tijesto zarolajte i tako stavite u lim za pečenje. Isti postupak napravite i s drugom polovicom tijesta.
  3. Pecite na 200°C oko 45 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz pećnice, ostavite da odstoji nekoliko minuta pa poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.