gastro postao
Tikvice, sir i lisnato tijesto čine sjajan doručak, ručak ili večeru.
Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na tebi je samo da odabereš doba dana i odmrzneš pakiranje lisnatog tijesta.
Razvaljaj kupovno tijesto, posloži tanko narezane tikvice tikvice pa sve zajedno pojačaj jajima i domaćim svježim sirom. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i svježi češnjak, ali i muškatni oraščić.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 250 g tikvica
- 250 g svježeg sira
- 2 režnja češnjaka
- 3 jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko tri milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
- Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj.
- Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata.
Dobar tek!