Recepti 13. listopada 2014.

Pogačice s limunadom, marmeladom i vrhnjem

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatke pogače koje su savršen desert.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 381

Potrebno vam je

  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 80 g maslac, neslani
  • 310 ml sok od limuna (prirod. svježi)
  • 0.50 šalica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • džem od jagoda

Priprema

  1. Izmiksajte brašno i maslac u blenderu dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Premjestite je u zdjelu, dodajte limunadu i vrhnje, izmiješajte pa iskrenite tijesto na pobrašnjenu površinu i zamijesite ga da bude glatko. Razvaljajte tijesto na debljinu od tri cm, izrežite krugove promjera pet cm, poslažite ih na namašćeni lim za pečenje i neka se peku u pećnici 5-20 minuta na 220°c.
  2. Kad se ohlade, prerežite ih napola pa premažite džemom i tučenim vrhnjem te poslužite s limunadom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.