Recepti 03. listopada 2014.

Punjeni krumpiri

gastro postao gastro.24sata.hr
Pecite krumpire u pećnici, nadjenite ih šunkom, sirom, bešamelom i salatnim preljevom te još malo zapecite

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 61

Potrebno vam je

  • 5 kom krumpir, zreli
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1.50 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.50 šalica bešamel umak
  • 1 šalica kuhana šunka
  • 70 g cheddar
  • 1 žlica luk ,crveni
  • crvena paprika
  • 1 žlica salatni preljev

Priprema

  1. Operite krumpire, probodite ih vilicom te pecite neoguljene oko sat vremena na 220°c dok ne budu meki u sredini. Pečene krumpire prerežite napola, izvadite im unutrašnjost, ali pazite da pritom ne puknu.
  2. U zdjelu s izvađenim krumpirom izmiješajte sve sastojke za punjenje, osim paprike. Izmiješajte dok se maslac dobro ne otopi te svi sastojci pomiješaju. Napunite krumpire te ih vratite u pećnicu 10-15 min. Pospite paprikom ili ukrasite željenim začinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.