Recepti 03. listopada 2014.

Reske jabuke u slasnom rižotu

gastro postao gastro.24sata.hr
Bijelo vino možete zamijeniti crnim, a prije posluživanja rižot prelijte s malo soka od limete ili limuna te maslinovim uljem pa dodajte nekoliko listića metvice.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 237

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 čaša vino bijelo
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 80 g maslac, slani
  • 80 g parmezan
  • sol
  • povrtni temeljac

Priprema

  1. Pirjajte rižu u tavi na maslacu i maslinovu ulju s lukom pa zatim podlijte vinom.
  2. Kad se vino reducira, dodajte jabuke rezane na kockice, promiješajte i podlijevajte povrtnim temeljcem.
  3. Nakon što je riža kuhana “al dente”, posolite pa na kraju dodajte maslac i parmezan, promiješajte te ostavite nekoliko minuta da odstoji poklopljeno.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.