Autor: Gastro.hr

Salata od krastavaca na japanski

Vrijeme pripreme do 15 min
1 zahtjevnost Jednostavno

Sastojci BROJ PORCIJA - 4 +

  • 2 kom

    krastavci (svježi, sirovi)

  • 2 žlica

    rižin ocat

  • 1 mala žlica

    med, vrcani

  • 1 prstohvat

    sol

  • 2 mala žlica

    sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

1 Krastavce oguliti tako da mjestimično ostanu zelene linije od kore. Prerezati po dužini na pola i žlicom odstraniti sjemenke.

2 Pomagalom za guljenje ili vrlo oštrim nožem uzdužno narezati polovice krastavaca na tanke kriške. Tako narezane krastavce staviti između dva sloja papirnatih ručnika i laganim pritiskom odstraniti suvišnu tekućinu.

3 Pomiješati ocat, šećer i sol u zdjeli pa kada se svi sastojci sjedine dodati krastavce.

4 Sezam kratko popržiti na suhoj tavi i također dodati krastavcima. Sve sastojke dobro izmiješati i odmah servirati.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 23,5
Proteini 1,0g
Masti 0,8g
Ugljikohidrati 3,2g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar