Recepti 13. listopada 2014.

Školjke s brandyjem

Školjke s brandyjem
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršeno jelo za poslužiti gostima u najavljenim druženjima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 50

Potrebno vam je

  • 8 kom jakopska kapica
  • 2 kom ljutika
  • 50 g grašak zeleni, u zrnu
  • 20 g maslac, slani
  • 2 žlica vino bijelo
  • 2 mala žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Grašak operite i kuhajte 25 min u slanoj vodi.
  2. Jakobove kapice očistite četkom i kuhajte na jakoj vatri da se otvore. Odvojite mekušce s koraljem od školjki.
  3. Ljutike očistite, operite i sitno nascjeckajte. Popržite ih na maslacu, dodajte mekušce, koralje i grašak. Pospite brašnom i poškropite brandyem. Kuhajte na umjerenoj vatri sve dok liker ne ishlapi.
  4. Ulijte bijelo vino, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 5 min. Na kraju posolite i popaprite.
  5. Pripremljenu smjesu rasporedite u školjke i odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.