Recepti 14. kolovoza 2018.

Bolje ne može: Složenac od njoka

Složenac-od-njoka
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema ništa finije nego njoke koje se tope u ustima

Domaći mekani njoki, špinat, puno sira i začini... Može li bolje od ovog?

Upustite se u avanturu i napravite sami domaće njoke koje ćete zapeći sa špinatom i obiljem sira. 

 

 

Njoki s pestom Možda vas zanima... Njoki s pestom od bosiljka gotovi u samo 15 minuta! Recepti

 

Možda vas zanima... Gotovo za pet minuta: Njoki s kaduljom Recepti

 

 

Potrebno vam je:

Za njoke

  • 700 g krumpira
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica parmezana
  • muškatni oraščić
  • 1 žlica maslaca
  • sol

Za nadjev:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 250 g špinata
  • 125 g Mozzarelle
  • 150 g sir Tilzita
  • 2 jaja
  • 250 g ricotte
  • 150 ml mlijeka
  • 50 g parmezana
  • muškatni oraščić
  • papar

Priprema:

  1. Krumpir skuhajte u slanoj vodi.
  2. Sve sastojke za njoke dobro umijesite i razdijelite u nekoliko hrpica pa razvaljajte na duguljaste rolice debljine palca.
  3. Narežite na manje komade. Kuhajte ih u zasoljenoj vodi nekoliko minuta.
  4. Ugrijte pećnicu na 180°C.
  5. Skuhajte špinat.
  6. Stavite njoke u vatrostalnu posudu pa po njima rasporedite kuhani špinat. Zatim dodajte mozzarellu i sir Tilzit ili goudu.
  7. Pomiješajte u zdjeli jaja, ricottu, mlijeko, muškatni oraščić i papar.
  8. Dodajte 25 grama parmezana i prelijte smjesu preko njoka.
  9. Pospite ostatkom parmezana te pecite 20 do 25 minuta

Dobar tek!!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.