Recepti Desert 02. svibnja 2024.

Desert u čaši s jagodama - prefin i gotov u tren

Desert
10 MIN
0 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Desert u čaši s jagodama i džemom od marelica
Desert u čaši s jagodama
foto: Freepik
Jagode su kao Pariz – uvijek dobra ideja, ali najbolje su u proljeće. Sočno sezonsko voće osvaja okusom i mirisom, a u ovoj poslastici u čaši kombiniramo ga sa džemom od marelicama

Obećavamo da će na red doći i ostalo voće, ali trenutno su nam zvijezde jagode. Sočne, slatke, crvene… U romantičnom filmu one bi bile ona prijateljica bez koje ne možete i koja sve dijelove spoji u slatku priču. Jednako su ukusne svježe kao i prerađene u džemove, marmelade, sladolede i mnoštvo drugih divota.

Jagode su više od osvježavajućeg voća koje mnogi obožavaju zbog slatkoće i sočnosti, one su prava riznica zdravlja i kreativnosti u kuhinji. Osim što su izvrstan izvor vitamina C, bogate su i antioksidansima, što ih čini izvrsnim izborom za jačanje imunološkog sustava.

jagode | Author: Jenna Hamra/Pexels Omiljeno ljetno voće inspiracija je za brojne slastice i deserte foto: Jenna Hamra/Pexels

U gastronomiji, u sve se uklapaju – od klasičnih torti i pita do mousseova, kolača i parfe krema. Mogu biti super dodatak smoothiejima i koktelima, ali divno će se sljubiti i s kiselkastim dresingom i slanim dodacima poput feta sira ili pršuta u salatama.

Igraj se, eksperimentiraj i kreiraj neku vlastitu kombinaciju. Naravno, dok uživaš u ovom slojevitom desertu s jagodama i marelicama u čaši koji je bez pečenja gotov za 10 minuta.

Ne gasi ekran dok kuham

Desert u čaši s jagodama
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Grčki jogurt 2 šalica
  • Pasta od vanilije 2 žličica
  • Jagode 450 g
  • Med 2 žličica
  • Džem od marelice 0,50 šalica
  • Plazma keks 2 kom
Postupak
  1. U zdjeli srednje veličine, dodaj u jogurt pastu od vanilije, miješajući dok smjesa ne postane glatka. Ostavi sa strane.


  2. Nareži jagode na četvrtine ili polovine.


  3. U drugoj zdjeli pomiješaj jagode i med te ih stavi sa strane.


  4. Džem od marelice rasporedi u dvije čaše ili teglice. U svaku stavi oko 1/2 šalice jogurta.


  5. Kekse razlomi na male komade i rasporedi ih u čašama. Doda nekoliko žlica jagoda u svaku čašu te sačuvaj nekoliko za ukrašavanje na vrhu.


  6. Rasporedi preostali jogurt po čašama, a vrh ukrasi jagodama. Posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

706 kcal

35 %

MASTI

22,80 g

31 %

KOLESTEROL

60,50 g

20 %

UH

106,50 g

38 %

PROTEINI

27,50 g

55 %

Isprobaj i ove ukusne recepte s jagodama!

muffini, jagode Možda vas zanima... Muffini od jagoda - divan sezonski doručak ili desert Recepti jagode, tart od jagoda Možda vas zanima... Uživaj u nedjelji uz jednostavan tart od jagoda Recepti jagode Možda vas zanima... Top 5 recepata za slastice s jagodama Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.