Recepti 27. veljače 2015.

Složenac s mljevenom piletinom i krumpirom

Složenac s mljevenom piletinom i krumpirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija mljevenog mesa i krumpira

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 469

Potrebno vam je

  • 500 g mljevena piletina
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 kom luk ,crveni
  • 700 g krumpir, bijeli
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žličica kim
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 0.50 žličica majčina dušica

Priprema

  1. Luk očistite, sitno nasjeckajte i popržite na ulju dok ne postane staklast.
  2. Maknite s vatre te dodajte sol, papar, sjeckani peršin, mljeveno meso i jaje.
  3. Krumpir ogulite, narežite na ploške pa pospite kimom, mljevenom paprikom i majčinom dušicom.
  4. Posudu za pečenje premažite uljem, stavite pola količine krumpira, pripremljeno meso pa preostali krumpir.
  5. Prelijte uljem i stavite u pećnicu na 180°C oko 30 minuta.
  6. Prije kraja pečenja zalijte kiselim vrhnjem izmiješanim s razmućenim jajem, zapecite još deset minuta i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.