Recepti 03. listopada 2014.

Snježni ekleri s malinama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ekleri - bljesak prhkog tijesta, mirisne kreme i čokoladne glazure

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 668

Tijesto

  • 250 ml voda
  • 0.50 čaša ulje, biljno
  • 4 kom jaje kokošje

Krema

  • 200 g šećer, kristal
  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom šlag
  • 2 kom vanilin šećer
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • šećer, u prahu
  • maline

Priprema

  1. Vodu i ulje stavite na vatru da provriju. Maknite s vatre pa dodajte brašno. Vratite na vatru još minutu, maknite i ohladite. dodajte jaje po jaje i izmiksajte. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu pa istisnite štapiće na namašćen lim. Pecite na 250°c oko 25 min.
  2. Za kremu pomiješajte brašno i šećer pa dodajte u provrelo mlijeko. Maknite s vatre i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pustite da se ohladi pa ubacite margarin i šlag-pjenu koju ste napravili prema uputama na vrećici.
  3. Ohlađene eklere prerežite na polovice pa napunite kremom i malinama. Pospite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.