Recepti 08. travnja 2016.

Ručak Jamiea Olivera gotov za 15 minuta

Špageti s pestom i riba kuhana na pari
gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantan i brz talijanski specijalitet prema uputstvima Jamia Olivera

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 612

Za ribu

  • 400 g bijela riba
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom limun
  • 0.50 žličica čili papričica,sušena
  • 200 g jakopska kapica

Za tjesteninu

  • 320 g špageti
  • 200 g mahune zelene (mlade)
  • 200 g brokula (vrhovi s cvijetom)

Za pesto

  • 75 g badem, oljušteni suhi
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom limun
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 50 g parmezan

Priprema

  1. Jakobove kapice s jedne strane duboko iskrižajte nožem. U wok ili veliki lonac ulijte 2,5 cm kipuće vode. Preostalu vodu ulijte u drugi lonac, u nju stavite špagete i prstohvat soli pa špagete skuhajte prema uputstvima na paketiću.
  2. Blanširane bademe stavite u multipraktik, dodajte većinu listova bosiljka i protisnuti neoljušteni češnjak. Dodajte ekstradjevičansko maslinovo ulje, parmezan i sok ½ limuna, sve dobro izmiksajte, po uskusu posolite i popaprite pa provjerite i uravnotežite okuse – pesto bi trebao biti čista i osvježavajuća okusa.
  3. Mahune položite jednu do druge, odrežite im vrške, dodajte ih tjestenini u loncu.
  4. Jedno sito položite na wok, u njega stavite očišćenu brokulu pa je poklopite drugim sitom. Riblje filete i školjke natrljajte s malo soli i papra i položite u drugo sito. Nakapajte ih s 1 žlicom maslinovog ulja, pospite naribanom limunovom koricom i prelijte limunovim sokom, dodajte još i nasjeckani crveni čili pa sito poklopite i na pari skuhajte sastojke.
  5. Ocijedite tjesteninu i mahune, sačuvajte šalicu vode u kojoj su se kuhali pa ih vratite u lonac. Tjestenini i mahunama dodajte pesto iz multipraktika, sve promiješajte i po potrebi razrijedite s malo sačuvane vode od kuhanja tako da tjestenina bude svilenkasta.
  6. Dodajte limunovog soka po ukusu pa sve prebacite u zdjelu i dodajte brokulu. Pospajte preostalim listovima bosiljka i poslužite s ribom kuhanom na pari.

Izvor Jamie Oliver-Sve za 15 minuta

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Iva Jugović
    vanillaiva@gmail.com 14:33 08. Travanj 2016.

    Ovu vrstu mladih brokula ja kod nas nisam vidjela za kupiti, ima samo obična, glavica, a on koristi neke mlade izdanke, zvane baby broccoli