Recepti 13. listopada 2014.

Tartar od palamide

tuna tartar
foto: Patrick Langwallner/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo blago iz morskih dubina, recept kojeg morate probati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 455

Potrebno vam je

  • 400 g palamida
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 20 g sol
  • 0.50 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 100 g limun
  • 30 g češnjak
  • 80 g luk ,crveni
  • 4 list vlasac ( listovi)
  • 60 g maslac, slani
  • 4 list salata, zelena
  • 4 kom rajčice, cherry

Priprema

  1. Sa filea palamide odstraniti sve kosti pomoću pincete za ribu. Filet ribe usitniti pomoću noža. Potom začiniti sa soli, paprom, limunom, maslinovim uljem i pustiti da se prožme cca 10 minuta.
  2. Prije posluživanja dodati sitno sjeckanu kapulu, češnjak i vlasac. Sve skupa dobro promiješati te poslužiti na lolo rosso salati sa maslacem i toastom.

Izvor Marijo Čepek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.